Eski insanların anlatılarına ve duruma göre Satürn, Venüs ve Mars soyundan gelen hizalanmış gök cisimleri büyük bir ayaklanma oluşturdu. Felaketler sonucunda Satürn'e bağlanan " Kozmik Mars Dağı " oluştu.
Bu Satürn'e ulaşan bir yol gibiydi. Mühr-ü Süleyman'ı biliyor musunuz? Altı köşeli yıldızı içeren bu mühür Anadolu Selçuklu mimarisi ve Osmanlı döneminde kullanıldı fakat İsrail'i de sembolize ediyor. Kozmik dağın tepesi de bu eşkenar üçgeni andırıyor.
Bin ismin tanrısı adıyla hitap edilen Satürn zamanında hem erkek hem dişi olarak anılmıştır.
Satürn'ün hikayesi sadece bununla bitmiyor. Satürn'ün Dünya'nın ilk güneşi olabileceği de çok güçlü şekilde kanıtlara dayanıyor.
Babillerin ikisini de karıştırması bizlere şu soruyu sorduruyor, Satürn bizim gezegenimizden de gözüküyor muydu? Babil ve Asurlu astrologlar tarafından Güneş için Satürn yıldızı denildiği dönemler olmuştu.
Satürn adını tarım ve hasat tanrısından alır. Adının bu şekilde verilmiş olmasının ilk nedeni buğday tarlasını andıran rengi olmasıdır. İkinci nedeni mitolojiye göre de Uranüs'ten tanrılarının kralı konumunu çalmasıdır daha sonra tahtı Jüpiter'e çaldırmıştır.
Yunan ve Latin astronomik metinleri Satürn ve Güneş ayrımını bir türlü yapamadıklarını antik çağda Güneş'in bu yüzden tam ortaya çıkartamadılar. Yunanlılar Güneş'i Helios ile ilişkilendirdiler. Latinler ise Sol yani bir güneş günü ifadesi ile Güneş'i anlattılar.
Tam bu konumda tuhaf görünebilir ama Helios ya da Sol'un yıldızı Satürn'ü ifade ediyor denildi. Güneş Yıldızı ifadesi en iyisi bence :)
Çok fazla tarihçi "güneş" ikilemine düşse bile, Satürn için anlatımının kesin olduğunu kastediyor. Örneğin "Kronos".
Roma mitolojisinde Satürn olarak biliniyor. Bu yüzden çoğu tarihçi Kronos'a Latincede "Güneş" adını vermiştir. Örneğin, Ra'yı bizim güneşimizle değil, Satürn ile özdeşleştirenler var.
Yukarıdaki kızılderili fotoğrafında anlatılan Shamash ve Ra için de bunlar söylenebilir.
Karışıklığın nereden kaynaklandığı bilinmese de bu tanrıların isimleri Güneş ile özdeşleşti.
Astronominin kurucuları Babiller cennetin örnek ışığı, ilk astronomik geleneklere göre "ilkel güneş", simyacılara göre "en iyi güneş" olarak tanımlanan EVRENSEL HÜKÜMDAR SATÜRN'ün gizemi yazı dizimiz başlıyor.
Sanki güneş kendini gösterdiği zaman insana benziyordu. Yaratıldığı zaman kendini gösterdi ve bir ayna gibi gökyüzünde sabitti. Elbette gördüğümüz güneşe benzemiyordu, masal gibiydi...
Maya İncil'i olarak söylenen Popol Vuh'da geçiyor.Satürn'ü anlatan fotoğrafların çoğu 8 kollu bir tekerlekle karakterize edilmiş gibi görünüyor. Normalde altında bir hilal olması gerekirken ilerleyen zamanlarda insanlar değiştirmiş ve insan nitelikleri başkalaştırılmıştır.
Aşağıdaki dönüştürülmede belki de parçalanmış olan anlatıların tamamının nasıl dönüştürüldüğü açıklanıyor. Hepsi Satürn ile özdeleşmiş fakat ayrılmıştır.
Sağdaki Kheprer, soldaki Asshur, aşağıdaki Shamash ve ortadaki Ra ve arkalarında Kozmik Dağ.
Satürn'ün en olağanüstü eşyası cennet gemisidir. Satürn tam anlamıyla bir geminin okyanustan geçmesi olarak ifade edilir. Sümer-Babil tapınaklarında tüm Satürn tanrıları "Cennetin Büyük Gemisi" olan göksel bir gemide yelken açarlar.
Ra'nın kayığı bir Satürn gemisidir ve aynı zamanda bu gemi solucan deliklerini geleneksel olarak tasvir etmektedir. Yukarıdaki görsel bilerek kozmik ağaç üzerine ifade edilmiştir. Ra için söylenen sürekli öldü ve dirildi ifadeleri bir böcek üzerinden yola çıkılarak anlatılır.
İlkel sularda yelken açması için de bir bok böceği olarak gerçekleşti denilir.
Ra bir sabah uyandı ve bok böceğiydi.
Both of Ra.
Bir diğer detay ise Nuh'un Gemisi, Ahit Sandığı ve Satürn Gemisi çok benzer. Göksel kayığın bazen Güneşin Arabası, Ahit Sandığı'na Tanrı'nın Arabası" denmesi gibi benzerlikler var. Ayrıca, Tanrı'nın Cennetteki tahtı İncil'de araba olarak anlatılıyor.
Bu yüzden Satürn, Cern ve Babil Kulesi birbiriyle ilişkilendiriliyor. Satürn'ün altıgeninin üzerinde yükselen bir tuhaf yapı var. Peki bu gizemli altı kenarlı şekli oluşturan ne?
Satürn'de bulutlar öyle hızlı hareket ediyor ve kasırgalar öylesine fazla ki! Saatte 400 kilometre hıza çıkan rüzgarlar olduğu biliniyor. Dünyada ortaya çıkan rüzgar hızlarının iki katından daha fazla hızlı rüzgarlar var.
İşin ilginç yanı ne bulutlar ne de kasırgalar bu altıgeni bozmuyor.
Altıgenin dünya dışı kökenli olabileceği konuşuluyor. Boyutlar arası bir portal açılıyor olma ihtimali ve Satürn'ün bu yüzden tüm mitolojilerde öne çıkıyor olması durumu sizce de normal değil mi?Altıgenin ve dünyanın ilk güneşinin üzerine konuşmaya devam edeceğiz.
Sizce bu altıgen neden var?